Realistische flight simulators

Natuurlijk zijn er de nodige flight simulators op de markt. De ene is zeer basic en kun je online spelen, de andere is juist zeer uitgebreid en daarbij lijkt het zelfs alsof je in een echte Boeing 747 over de landschappen glijdt. Afhankelijk van waarom je een Flight Simulator game speelt, kun je de keuze maken voor een zeer realistische variant of de ietwat minder realistische variant. We zullen de voor- en nadelen even op een rijtje zetten.

Waarom kiezen voor een realistische game?

Natuurlijk is je eerste gedachte dat een realistische vliegsimulator altijd beter is. Dit is echter niet het geval. Het ligt er namelijk helemaal aan met welk doel de “game” wordt gebruikt. Wanneer je jezelf als piloot wilt gaan ontwikkelen, wellicht een opleiding tot piloot wilt gaan doen, dan is de realistische game natuurlijk beter. Niemand heeft er wat aan als je hebt geleerd om met een speelgoedvliegtuig te landen, om het zo maar even te zeggen. Wanneer je juist voor de fun een vliegtuigsimulator wilt uitproberen, of wanneer je nog niet helemaal zeker weet of je flight simulator games wel leuk vindt, dan is een iets minder realistische variant wellicht beter. We zullen even uitleggen waarom.

Graphics en geheugen

De meest realistische flight simulator games nemen ontzettend veel geheugen in beslag op je computer. Veel ietwat verouderde computers zijn überhaupt niet in staat om de game te draaien zonder hakkelen en vastlopen. Erg vervelend. Vaak is het dus noodzakelijk om je laptop of computer te vernieuwen of te upgraden om een realistische flight simulator game optimaal te kunnen draaien. Hier zitten uiteraard kosten aan vast. Ben je dus niet zeker of je een vliegtuig simulator spel leuk vindt? Begin dan met de fun-variant. Je kunt altijd later nog overstappen op de realistische variant.

In principe zijn er twee zeer realistische flight simulator games die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Wij bespreken Flight Simulator Deluxe en X Plane 10 en leggen je uit wat de verschillen zijn.