Flight Simulator X deluxe

Flight Simulator X deluxe

Flight Simulator X Deluxe is de 'luxe' versie van Flight Simulator X. Deze game van Microsoft is voornamelijk bedoeld voor recreatieve vliegers en mensen die het leuk vinden om flight simulator games te spelen. De echte piloten kunnen beter overstappen naar het meer uitgebreide en complexere X Plane 10.

Wat is het verschil met Flight Simulator X?

De Deluxe variant bevat meer missies, meer vliegtuigen en meer mogelijkheden dan de normale variant. Daarnaast kun je de game 'online spelen' en over de hele wereld vliegen met anderen. Het nadeel van de Deluxe versie is de hoeveelheid werk die de game vraagt van je pc. Menig oude computer zal niet blij worden wanneer Flight Simulator X Deluxe wordt geïnstalleerd. Echter, op nieuwere pc's komt de game wel echt goed tot zijn recht. 

De installatie

Dit gezegd hebbende, gaan we verder met de game zelf. De game installeren duurt lang. Reken daar maar alvast op. Het spel bestaat uit meerdere cd's die je een voor een moet installeren. Zorg ervoor dat je een goede grafische kaart en voldoende werkgeheugen in je computer hebt. Een pc doet het in de meeste gevallen beter dan een laptop. Na de installatie begint het spel.

Spel is een beetje een groot woord. Flight Simulators zijn namelijk een genre apart, vinden we. Het mooie aan Flight Simulator X Deluxe is dat de game geschikt is voor iedere 'speler'. Je krijgt na het opstarten namelijk meteen de keuze tussen drie verschillende opties. Zo kun je als beginnen spelen (I'm new), als mediocre (I'm back) en als professioneel piloot (I'm a pilot). Als je nieuw bent, krijg je de nodige uitleg over het spel en hoe alles werkt. Wanneer je jezelf als professional neerzet, doet de game dat ook en mag je meteen een vliegtuig landen als training.

De besturing

Het besturen van je vliegtuig kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor de pijltjestoetsen, maar deze hebben als grote nadeel dat het vliegtuig niet goed onder controle gehouden kan worden. Je kunt de vliegtuigen ook met de muis besturen, wat over het algemeen een stuk beter gaat. Dit is dus absoluut een aanrader. Je hebt namelijk veel meer controle over het toestel.

Leuke extra's

De game bevat leuke extra vliegtuigjes die de moeite waard zijn om te proberen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegtuig op ski's, een watervliegtuig en een helikopter op een vliegdekschip. Ook zijn de bekende Red Bull Air Race vliegtuigjes aanwezig, waarbij je zelfs echte Red Bull Air Race opdrachtjes kunt krijgen. Tevens kun je online spelen. Je kunt online spelen als piloot of je kunt spelen als luchtverkeersleider. Let op met het kiezen van een server. De professionele servers zijn wellicht lastig te volgen terwijl de beginner-servers een zooitje-door-elkaar zijn.

Al met al is dit een prima game wanneer je op zoek bent naar een realistische flight simulator die ook nog vermaak biedt.

Bestel Flight Simulator X Deluxe hier:

Terug naar overzicht